Hebben we nog iets van u?

Welkom en fijn dat u wilt checken of u een vergeten uitvaartverzekering heeft. Of wilt checken of een overleden familielid bij Ardanta is verzekerd.
Ook al gaat het vaak om kleine bedragen, wij vinden het ontzettend belangrijk dat dit geld terechtkomt bij de juiste mensen. U controleert hieronder eenvoudig of u hier misschien ook recht op heeft. Al meer dan 25.000 mensen gingen u voor.

Let op: het tussenvoegsel moet in kleine letters ingevoerd worden. 


Wat is een vergeten uitvaartverzekering?
Er komen in onze administratie nog altijd oude polissen voor die al jaren premievrij zijn. Die hebben we bijvoorbeeld ooit overgenomen van andere verzekeraars. Soms zijn de verzekerden niet meer te vinden, omdat ze hun verhuizing niet hebben doorgegeven, of omdat ze zijn overleden. Wij noemen dat een vergeten verzekering. Wij vinden het erg belangrijk dat dit geld terechtkomt bij de juiste mensen. Misschien hadden uw overleden ouders een uitvaartverzekering en ligt er een vergeten uitkering op u te wachten. Als nabestaande blijft u altijd recht hebben op dit geld. En veel ouders en grootouders hebben vroeger een uitvaartverzekering afgesloten voor hun kinderen en kleinkinderen. Misschien ook voor u, zonder dat u het weet. 

Wij zetten alles op alles om u te helpen om uw vergeten uitvaartverzekering terug te vinden. Meer weten over waarom wij dit belangrijk vinden en hoe wij hiermee omgaan?

Met het invullen van bovenstaande gegevens geeft u ons toestemming tot het verwerken van uw persoonsgegevens. Wij gebruiken deze gegevens éénmalig om te controleren of u mogelijk klant van ons bent. De gegevens die u invult, worden niet opgeslagen en wij nemen op basis van de gegevens die u invult geen contact met u op. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe wij omgaan met de verwerking van persoonsgegevens. 

Veelgestelde vragen


 • In welke situaties kan er een match zijn?

  Er kan een match zijn, omdat u zelf klant bent. Bijvoorbeeld omdat uw ouders of grootouders bij uw geboorte een verzekering hebben afgesloten. En dat u dit niet (meer) wist. We kunnen dan de gegevens met u checken en uw adresgegevens aanvullen wanneer dat nodig is. Op deze manier kunnen we elkaar in de toekomst weer bereiken.

  Ook kan het zijn dat uw familieleden die inmiddels zijn overleden, een verzekering hadden. Als u de begunstigde bent, dan heeft u altijd nog recht op dit geld. U kunt dit ook checken op deze site met de gegevens van de overledene.

 • We zorgen er altijd voor dat als alle nabestaanden het geld terugvragen, dat dit ook mogelijk is. Het maakt dan niet uit hoe lang geleden hun familie is overleden. Ook investeren we geld om nabestaanden en klanten terug te vinden, zoals bijvoorbeeld met deze campagne en het speciale team dat onderzoekt of er nog nabestaanden zijn. Meer weten? Bekijk de video.

 • Een uitvaartverzekering is een langlopende verzekering. Soms wordt de verzekering al bij de geboorte afgesloten en oudere verzekeringen zijn vaak al jaren premievrij. Als u dan gaat verhuizen, dan staat het niet direct op uw lijstje om het nieuwe adres door te geven aan de uitvaartverzekeraar. Dat is heel logisch. Of het kan ook zijn voorgekomen dat u het wel door wilde geven, maar niet meer wist aan wie, omdat er in het verleden verschillende overnames zijn geweest tussen uitvaartverzekeraars. Hierdoor kan het zijn dat we elkaar in al die jaren zijn kwijtgeraakt. En de administratiesystemen waren tot in de late jaren ’90 nog niet zo digitaal als nu. In deze tijd is het eenvoudiger om in contact te blijven met elkaar door de digitale mogelijkheden.

  Daarnaast ontvangen wij tot nu toe niet een automatisch bericht van de overheid als er iemand is overleden. De gemeente geeft het overlijden automatisch alleen door aan overheidsinstanties als de Belastingdienst, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  Hierdoor kunnen wij het niet zelf checken en zijn wij afhankelijk van de gegevens die u ons wel of niet doorgeeft.

 • Als de gegevens niet bij ons bekend zijn, dan kan het zijn dat u of uw familie wel een uitvaartverzekering heeft bij een andere verzekeringsmaatschappij. Gaat u dan naar de zoekservice van het Verbond van Verzekeraars.

 • Mooi dat er een mogelijke match is. Als we u aan de telefoon spreken, dan kunnen we direct kijken of de match terecht is. We stellen u dan een paar extra vragen, zodat we het eenvoudig en snel kunnen vaststellen. U weet dan in de meeste situaties direct waar u aan toe bent.