Wilt u dat de uitkering naar de begunstigde of naar de uitvaartverzorger gaat?

Sjoerd

U kunt kiezen of u de uitkering aan een begunstigde of aan de uitvaartverzorger wilt laten uitkeren. Dit kunt u bij een nieuwe verzekering altijd aanpassen op Mijn Ardanta zonder extra kosten. Als u via een adviseur een verzekering afsluit, dan kunt u zelfs een specifieke persoon doorgeven. Sluit u een verzekering via de site, dan heeft u alleen de keuze uit de uitkering aan de standaard begunstigde of aan de uitvaartverzorger. Hieronder leest u hierover meer.

Wanneer kan deze keuze belangrijk voor u zijn?
Stel uw relatie met uw familie is niet goed. En als u twijfelt of het verzekerde bedrag ook werkelijk voor uw uitvaart wordt ingezet, dan kunt u ervoor kiezen om het bedrag rechtstreeks aan de uitvaartverzorger over te laten maken door Ardanta. Als u in de toekomst een partner vindt, die u aan wilt wijzen als begunstigde. Dan is het handig dat u dit kunt veranderen. 

Welke keuze u ook maakt, uitkering aan een begunstigde of aan een uitvaartverzorger, overleg met de uitvaartverzorger welke kosten hij of zij rekent. Dit is niet vreemd. Is er een hoger bedrag verzekerd, dan de werkelijke uitvaartkosten, en heeft u gekozen voor de uitkering aan de uitvaartverzorger? Dan ontvangt de erfgename het overgebleven bedrag terug. Als u heeft gekozen voor een uitkering aan de begunstigde, dan blijft er een bedrag over dat vrij besteedbaar is. 

Kan ik een specifieke persoon doorgeven?
U kunt zelfs bij ons aangeven wie de uitkering moet ontvangen. Wij zetten deze naam / namen dan op de polis. De begunstiging werkt dan als volgt. Als de begunstigde die bij 1 staat is overleden of de uitkering heeft afgewezen, dan volgt de begunstigde die bij 2 staat. En zo verder.

Hoe werkt het als ik geen specifieke persoon doorgeef?
Als u niet specifiek aangeeft wie de uitkering moet ontvangen, dan gaan wij uit van standaard begunstiging. En dat betekent: 
1. U bent de eerste begunstigde.
2. Overlijdt u? Dan is uw partner de volgende begunstigde.
3. Is uw partner ook overleden of heeft u geen partner? Dan gaat de uitkering naar uw erfgenamen.