• Stel dat er iemand overlijdt aan het coronavirus. Hoe zit het dan met de uitvaartverzekering?

   

  Als u komt te overlijden door van het coronavirus wordt uw uitvaartverzekering gewoon uitgekeerd. Eventuele uitsluitingen in polisvoorwaarden met betrekking tot het verblijven in gebieden waar een negatief reisadvies geldt, zijn niet van toepassing op de situatie en mogelijke gevolgen van het coronavirus. Als u overlijdt aan het coronavirus, dan volgt er dus gewoon een uitkering.

 • De meeste medewerkers werken op dit moment nog steeds thuis. U kunt ons het beste telefonisch of per mail bereiken. Als u advies wilt over uw uitvaartverzekering, dan is het ook mogelijk om een afspraak via de webcam te maken. Dan kunt u op het scherm meekijken wat er gebeurt en kunt u onze adviseur zien. Wilt u toch langskomen op kantoor? Laat het ons dan voor die tijd weten, zodat er een medewerker voor u klaarstaat. 

  Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken op telefoonnummer (053) 488 11 22. Of vul het contactformulier in

  Als u een onafhankelijk adviseur heeft, neemt u dan telefonisch contact met uw adviseur. De adviseur informeert u hoe zij u verder kunnen helpen.

 • We kunnen ons voorstellen dat u het belangrijk vindt de nabestaanden te condoleren en er voor ze te zijn. Op dit moment zijn er geen extra maatregelen rondom het coronavirus.  

  Wat kunt u van de uitvaartverzorger verwachten?

  Op het moment dat er weer maatregelen vanuit de Rijksoverheid gaan gelden, dan wordt u hierover ook geïnformeerd door de uitvaartverzorger.

  • Voorafgaand aan de uitvaart zorgt de uitvaartverzorger voor duidelijke informatievoorziening over de hygiëne-richtlijnen aan genodigden / gasten.
  • Tijdens de uitvaart is er informatie over hygiëne-richtlijnen voor genodigden / gasten en zijn middelen voor de hygiëne aanwezig.
 • Allereerst gecondoleerd met het verlies. De uitvaartverzorger die u of wij inschakelen, helpt u bij  het organiseren van de uitvaart. Ook zorgen zij voor duidelijke informatievoorziening voor, tijdens en na de uitvaart. Op dit moment zijn er geen extra maatregelen rondom het coronavirus. Maar als deze maatregelen weer gaan gelden, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan een speciale tekst over corona in de advertentie of op de rouwkaart, de hygiënemaatregelen en het aantal bezoekers.

  Wat kunt u op zo'n moment van de uitvaartverzorger verwachten?

  • Bepalen van het aantal gasten op basis van de uitvaartlocatie.
  • Voorafgaand aan de uitvaart zorgt de uitvaartverzorger voor duidelijke informatievoorziening over de hygiëne-richtlijnen aan genodigden / gasten.
  • Tijdens de uitvaart is er informatie over hygiëne-richtlijnen voor genodigden / gasten en zijn middelen voor de hygiëne aanwezig.
 • Allereerst gecondoleerd met het verlies. We kunnen ons voorstellen dat deze coronacrisis extra zorgen met zich meebrengt. Als u zich zorgen maakt over het overbrengen van een overleden dierbare, dan kunnen wij deze zorg op financieel gebied wegnemen. Heeft u een pakket met diensten en leveringen, een zogenaamde naturaverzekering? Dan vergoeden wij deze kosten tijdens de coronacrisis altijd. Ook al is dit bijvoorbeeld vanuit een buitenlands ziekenhuis.

  Heeft u een ander type uitvaartverzekering? Neemt u dan contact met ons op over (de vergoeding van) de kosten. Wij doen ons uiterste best om samen met u een oplossing te vinden.