• Stel dat er iemand overlijdt aan het coronavirus. Hoe zit het dan met de uitvaartverzekering?

   

  Als u komt te overlijden ten gevolge van het coronavirus wordt uw uitvaartverzekering gewoon uitgekeerd. Eventuele uitsluitingen in polisvoorwaarden met betrekking tot het verblijven in gebieden waar een negatief reisadvies geldt, zijn niet van toepassing op de situatie en mogelijke gevolgen van het coronavirus. Als u overlijdt aan het coronavirus, dan volgt er dus gewoon een uitkering.

 • We houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Daarom werken de meeste medewerkers op dit moment thuis en kunt u op dit moment niet bij ons op kantoor langskomen. U kunt ons het beste telefonisch of per e-mail bereiken. Als u advies wilt over uw uitvaartverzekering, dan is het ook mogelijk om een afspraak via de webcam te maken. Dan kunt u op het scherm meekijken wat er gebeurt en kunt u onze adviseur zien.

  Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur te bereiken op telefoonnummer (053) 488 11 22. Wilt u door ons worden teruggebeld? Gaat u dan naar onze bel me terug-pagina. Of vul het contactformulier in

  Als u een onafhankelijk adviseur heeft, neemt u dan telefonisch contact met uw adviseur. De adviseur informeert u hoe zij u verder kunnen helpen.

  Bijgewerkt: 10 mei 2021

 • We kunnen ons voorstellen dat u het belangrijk vindt de nabestaanden te condoleren en er voor ze te zijn. Vanaf 28 april 2021 mogen er maximaal 100 gasten bij een uitvaart zijn als 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit is afhankelijk van de locatie en de wensen van de nabestaanden. Uitvaartverzorgers houden zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid.  

  Bent u uitgenodigd? Dan zijn de volgende maatregelen van toepassing:

  • Maximaal 100 gasten.
  • Minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden.
  • Geen handen schudden.
  • Catering is toegestaan als dit praktisch mogelijk is op anderhalve meter afstand. 

   Wat kunt u van de uitvaartverzorger verwachten?

  • Voorafgaand aan de uitvaart zorgt de uitvaartverzorger voor duidelijke informatievoorziening over de hygiëne-richtlijnen aan genodigden / gasten.
  • Tijdens de uitvaart is er informatie over hygiëne-richtlijnen voor genodigden / gasten en zijn middelen voor de hygiëne aanwezig.

  Bijgewerkt: 28 april 2021

 • Allereerst gecondoleerd met het verlies. De uitvaartverzorger die u of wij inschakelen, helpt u bij  het organiseren van de uitvaart. Ook zorgen zij voor duidelijke informatievoorziening voor, tijdens en na de uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een speciale tekst over corona in de advertentie of op de rouwkaart, de hygiënemaatregelen en het aantal bezoekers.

  We begrijpen dat deze situatie extra veel impact op u en uw dierbaren heeft. Overlegt u met de uitvaartverzorger hoe u de uitvaart, ondanks de maatregelen, toch kunt organiseren zoals u en uw dierbaren dit graag willen. Hieronder leest u de belangrijkste punten: 

  • Op dit moment mogen er maximaal 100 gasten bij een uitvaart zijn. Gasten moeten anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden, als ze niet uit één huishouden komen. Uw uitvaartverzorger helpt u bij het bepalen of maximaal 100 gasten mogelijk is op de locatie.
  • Catering is toegestaan als het mogelijk is om op de locatie anderhalve meter afstand te houden. 
  • Minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Geen handen schudden.

   Wat kunt u van de uitvaartverzorger verwachten?

  • Bepalen van het aantal gasten op basis van de uitvaartlocatie (let op: op dit moment maximaal 100 gasten).
  • Voorafgaand aan de uitvaart zorgt de uitvaartverzorger voor duidelijke informatievoorziening over de hygiëne-richtlijnen aan genodigden / gasten.
  • Tijdens de uitvaart is er informatie over hygiëne-richtlijnen voor genodigden / gasten en zijn middelen voor de hygiëne aanwezig.

  Bijgewerkt: 28 april 2021

 • Allereerst gecondoleerd met het verlies. We kunnen ons voorstellen dat deze coronacrisis extra zorgen met zich meebrengt. Als u zich zorgen maakt over het overbrengen van een overleden dierbare, dan kunnen wij deze zorg op financieel gebied wegnemen. Heeft u een pakket met diensten en leveringen, een zogenaamde naturaverzekering? Dan vergoeden wij deze kosten tijdens de coronacrisis altijd. Ook al is dit bijvoorbeeld vanuit een buitenlands ziekenhuis.

  Heeft u een ander type uitvaartverzekering? Neemt u dan contact met ons op over (de vergoeding van) de kosten. Wij doen ons uiterste best om samen met u een oplossing te vinden.