Meer over de uitvaartverzekering

Meest gestelde vragen over de uitvaartverzekering

 • Past mijn uitvaartverzekering nog bij mijn wensen en financiële situatie?

  Wat een uitvaart kost is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld worden begraven of gecremeerd? Kiest u voor een uitvaart in besloten kring of voor een grotere groep mensen?

  Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en het berekenen van de kosten. Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of via onze speciale tool

 • Of u voldoende bent verzekerd is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld worden begraven of gecremeerd? Kiest u voor een uitvaart in besloten kring of voor een grotere groep mensen?

  Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en het berekenen van de kosten. Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta. Wilt u zelf snel een inschatting van uw kosten? Dan kunt u dit berekenen via onze speciale tool.

 • Wij vinden het vanzelfsprekend dat de nieuwste verzekeringen van Ardanta ook voor u beschikbaar zijn. Dit kan voordelig en/of interessant voor u zijn, bijvoorbeeld omdat de kenmerken van het product beter bij uw situatie passen (zoals b.v. vrije keuze van uitvaartverzorger). Maar ook omdat u misschien minder premie hoeft te betalen. Dit is afhankelijk van uw bestaande uitvaartverzekering en van uw persoonlijke wensen. 

  Wilt u weten of het voor u ook voordelig en/of interessant is om uw verzekering om te laten zetten?

  Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta.

 • Wat een uitvaart kost is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld worden begraven of gecremeerd? Kiest u voor een uitvaart in besloten kring of voor een grotere groep mensen?

  Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en het berekenen van de kosten. Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta.Wilt u zelf snel een inschatting van uw kosten? Dan kunt u dit berekenen via onze speciale tool

 • U kunt altijd advies krijgen over uw huidige verzekering. Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta.

 • Heeft u een onafhankelijke verzekeringsadviseur? Dan informeren zij u over wat hun dienstverlening inhoud en wat de kosten daarvan zijn.

  Heeft u geen onafhankelijke verzekeringsadviseur dan kunt u bij Ardanta telefonisch advies of advies aan huis krijgen. De kosten vindt u in de Dienstverleningsdocumenten. Deze documenten vindt u op de pagina 'Hoe wij werken'

 • Bij Ardanta kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten als u nu al weet dat u in het buitenland begraven wilt worden. Sluit dan een geldverzekering bij ons af. Er wordt dan een geldbedrag uitgekeerd, dat u onder meer kunt besteden aan transportkosten en een vliegticket voor de begeleider. Het bedrag dat u verzekert hangt af van het land waar u begraven wilt worden.

  Neem voor al uw praktische vragen over een uitvaart in het buitenland telefonisch contact met ons op. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

  Gaat u verhuizen naar het buitenland? Dan kunt u uw polis gewoon laten doorlopen. Neem voor details contact op met de Klantenservice van Ardanta op 053 488 11 22. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur te bereiken.

 • Bij Ardanta kunt u op ieder moment uw uitvaartverzekering stopzetten. U hoeft dan geen premie meer te betalen, omdat Ardanta de verzekering ‘premievrij’ maakt. Door het stopzetten van de verzekering verliest u een deel van de betaalde premie. Het stoppen van uw uitvaartverzekering heeft enkele gevolgen:

  • Het kan zijn dat het huidige bedrag niet voldoende is om alle uitvaartkosten in de toekomst te betalen.
  • Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Vraag dan voordat u bij ons de verzekering opzegt, of de nieuwe verzekeraar u wel accepteert.
  • Een verzekering stopzetten is niet altijd de voordeligste oplossing. Verdiep u vooraf goed in de financiële gevolgen.

  U kunt uw verzekering schriftelijk stopzetten. Stuur een brief naar Ardanta, De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede of ga naar ons contactformulier.

  Wilt u eerst weten wat de premievrije waarde is van uw verzekering? Geef dit dan aan op het contactformulier.

 • In uw polisvoorwaarden staat of u uw verzekering wel of niet kunt afkopen. Bedenk voordat u uw verzekering wilt afkopen, of dit wel echt de beste oplossing is. Nu en in de toekomst. Graag kijken we met u mee naar de beste oplossing. En dat is niet altijd het afkopen van de uitvaartverzekering.

  Wanneer u gaat emigreren, kunt u uw uitvaartverzekering altijd afkopen. Hiervoor moet u wel een kopie van de inschrijving in uw nieuwe woonplaats sturen. Plus een uitschrijving uit uw oude woonplaats. Als wij die stukken hebben ontvangen, dan wordt de verzekering afgekocht. Overigens hoeft u bij emigratie de verzekering niet per se af te kopen, u kunt hem ook laten doorlopen.

  Wilt u informatie? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via telefoonnummer (053) 488 11 22 te bereiken.

 • Als u de automatische verhoging stopzet, dan heeft dit gevolgen voor uw verzekering. Bent u hiervan op de hoogte en maakt u deze keuze bewust? Stuurt u dan een bericht via het contactformulier.

  Wilt u weten welke gevolgen dit in uw situatie heeft? Dan kunt u dit ook aangeven via ons contactformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer (053) 488 11 22. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken.

 • Als u de indexering stopzet, dan heeft dit gevolgen voor uw verzekering. Bent u hiervan op de hoogte en maakt u deze keuze bewust? Stuurt u dan een bericht via het contactformulier.

  Wilt u weten welke gevolgen dit in uw situatie heeft? Dan kunt u dit ook aangeven via het contactformulier of neem telefonisch contact op met onze Klantenservice. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken op telefoonnummer (053) 488 11 22.

 • Sluit u een uitvaartverzekering bij Ardanta? Dan kunt u in de toekomst de verzekering premievrij maken, omzetten in een nieuwe verzekering of afkopen*. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Leest u op onze site de actueel geldende kosten. Dit zijn kosten die eenmalig in rekening worden gebracht.

  *Let op: niet alle verzekeringen van Ardanta zijn af te kopen. Kijkt u hiervoor in de polisvoorwaarden die bij uw polis zijn meegestuurd.

  Laat u adviseren
  Laat u adviseren, voordat u uw verzekering premievrij maakt, afkoopt of omzet in een nieuwe verzekering. Hij of zij kan u helpen de juiste keuze te maken.

  Heeft u een keuze gemaakt? Gaat u dan naar Mijn Ardanta of neemt u contact met ons op via het contactformulier.