Een verzekering sluiten

Meest gestelde vragen over een verzekering sluiten

 • Ik wil weten of een uitvaartverzekering in mijn situatie nodig is. Hoe kan ik dit laten uitzoeken?

  U kunt op verschillende manier laten uitzoeken of een uitvaartverzekering in uw situatie nodig is. Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en het berekenen van de kosten. Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta. Wilt u zelf snel een inschatting van uw kosten? Dan kunt u dit berekenen via onze speciale tool

 • U kunt op verschillende manieren een verzekering van Ardanta afsluiten. Op deze pagina leest u hoe.

   

 • U kunt bij Ardanta een verzekering via internet afsluiten. Houdt u er wel rekening mee dat wij dan een paar keuzes voor u hebben gemaakt, zoals bijvoorbeeld standaard de jaarlijkse verhoging volgens de consumentenprijsindex.

  Als u meer mogelijkheden wilt en wilt weten wat het beste bij u past? Maak hiervoor een afspraak met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of met een adviseur van Ardanta. Wilt u zelf snel een inschatting van uw kosten dan kunt u dit berekenen via onze speciale tool.

 • Bij Ardanta kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten als u nu al weet dat u in het buitenland begraven wilt worden. Sluit dan een geldverzekering bij ons af. Er wordt dan een geldbedrag uitgekeerd, dat u onder meer kunt besteden aan transportkosten en een vliegticket voor de begeleider. Het bedrag dat u verzekert hangt af van het land waar u begraven wilt worden.

  Neem voor al uw praktische vragen over een uitvaart in het buitenland telefonisch contact met ons op. U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

  Gaat u verhuizen naar het buitenland? Dan kunt u uw polis gewoon laten doorlopen. Neem voor details contact op met de Klantenservice van Ardanta op 053 488 11 22. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur te bereiken.

 • Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om de volgende documenten te lezen. Ardanta heeft één type verzekering, De Ardanta Uitvaartverzekering. U heeft wel verschillende mogelijkheden binnen deze verzekering. U kunt bijvoorbeeld het geld laten uitkeren aan een begunstigde of aan de uitvaartverzorger. Ook kunt u kiezen hoe en of u de verzekering wilt verhogen. Laat u hierover adviseren door uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of door ons.

  Polisvoorwaarden De Ardanta Uitvaartverzekering

  Verzekeringskaart De Ardanta Uitvaartverzekering

  Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en de kosten? Gaat u dan naar de volgende pagina op onze site.

   

 • U kunt op verschillende manieren regelen dat de verzekerde waarde wordt verhoogd. Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan helpen zij u graag verder.

  Of regelt u dit zelf via de site. Of neemt u contact op met een van onze adviseurs. Dan helpen we u verder.  

   

 • U kunt op verschillende manieren regelen dat de verzekerde waarde wordt verlaagd. Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan helpen zij u graag verder.

  Of neemt u contact op met een van onze adviseurs. Dan helpen we u verder.  

   

 • U kunt op verschillende manieren regelen dat de bestaande verzekering opgenomen wordt in een nieuwe verzekering. Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan helpen zij u graag verder.

  Of neemt u contact op met een van onze adviseurs. Dan helpen we u verder.  

   

 • Als dit mogelijk is op uw polis, dan kunnen wij eenvoudig een begunstigde toevoegen op uw polis. Heeft u een verzekering na september 2021 afgesloten, dan kunt u dit zelf regelen op Mijn Ardanta. Of neem anders contact op met onze Klantenservice. Bel ons op (053) 488 11 22. We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur bereikbaar. We helpen u graag verder.

 •  

  Als u komt te overlijden door van het coronavirus wordt uw uitvaartverzekering gewoon uitgekeerd. Eventuele uitsluitingen in polisvoorwaarden met betrekking tot het verblijven in gebieden waar een negatief reisadvies geldt, zijn niet van toepassing op de situatie en mogelijke gevolgen van het coronavirus. Als u overlijdt aan het coronavirus, dan volgt er dus gewoon een uitkering.