Duurzaamheid en Ardanta

Uitvaart en duurzaamheid? Hoe gaat dat samen? Graag inspireren wij u hoe een uitvaart duurzamer kan zijn.

Hedwig (1)

Hoe duurzaam kan een uitvaart zijn?

We merken dat klanten steeds vaker op een duurzame manier afscheid willen nemen. Mensen zijn zich meer bewust van hun impact, hun voetafdruk op de wereld. Maar welke keuzes zijn er te maken rondom de uitvaart? 

1. Kiest u voor begraven of cremeren?
2. Welke kist, lijkwade of opbaarplank?
3. Welk rouwvervoer kiest u?

Lees meer over het verduurzamen van een uitvaart. We inspireren u graag.

Duurzaam alternatief voor begraven of cremeren

Naast begraven of cremeren, is naar verwachting binnenkort ook het resomeren van een overledene mogelijk. Maar wat is resomeren en hoe duurzaam is het eigenlijk?

Wat is resomeren?
Resomeren is een nieuwe techniek waarbij een lichaam wordt opgelost in water met behulp van een alkalische vloeistof. De vloeistof die overblijft na resomeren is steriel en kan worden weggespoeld. Dat maakt resomeren een duurzaam alternatief voor begraven of cremeren. Maar hoe duurzaam is resomeren eigenlijk?

Lees meer over resomeren, een nieuwe duurzame techniek.

Maatschappelijk betrokken

Naast de initiatieven die vanuit a.s.r. Foundation worden aangeboden, hebben wij verschillende samenwerkingsverbanden met goede doelen. De voorwaarden zijn dat ze hulp in Nederland bieden en dat ze bij onze identiteit passen. Onze medewerkers  steken regelmatig zelf de handen uit de mouwen en helpen bij De Twentse Zorgcentra of planten zelf bomen samen met Trees for All. Lees verder op onze pagina 'Samen helpen'.