Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Hedwig IG

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?Veel mensen denken dat een overlijdensrisicoverzekering hetzelfde is als een uitvaartverzekering. Dat is niet het geval. In dit artikel leggen we de verschillen uit. 


Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële zorgen voor partner/kinderen weg te nemen. Bijvoorbeeld voor de hypotheek of de huur, er komt immers een inkomen te vervallen. Let er wel op dat deze verzekering alleen uitkeert als u voor een bepaalde datum overlijdt. Daarna vervalt deze verzekering.


De uitvaartverzekering keert altijd uit
Een uitvaartverzekering is er juist om de kosten van een uitvaart te dekken. Een uitvaartverzekering keert altijd uit na overlijden, in tegenstelling tot een overlijdensrisicoverzekering. 

Afhankelijk van de gemeente waar u woont en uw uitvaartwensen, geven wij altijd gemiddelde kosten van € 7.500 voor een uitvaart. Dat bedrag heeft lang niet iedereen achter de hand. Het kan zijn dat u uw spaargeld ergens anders voor heeft bedoeld dan om uw uitvaart te bekostigen. U kunt ervoor kiezen om het verzekerd bedrag na te laten aan uw nabestaanden of bijvoorbeeld rechtstreeks aan een uitvaartverzorger. Lees hier alles over onze uitvaartverzekering.

Wij helpen u graag
Ardanta helpt u graag bij het maken van een bewuste keuze. Het kan helpen om in kaart te brengen hoe hoog uw uitvaartkosten zullen zijn. Bereken via deze handige tool uw uitvaartkosten. Wilt u liever persoonlijk advies? Vraag dan uw onafhankelijk verzekeringsadviseur, of maak online een afspraak met ons.