Wat is het persoonlijke voorstel van Ardanta?

Met het persoonlijke voorstel checkt u of uw uitvaartverzekering nog past bij uw huidige situatie.

Kim 02

Net als andere kosten, veranderen ook de kosten voor een uitvaart. Wij vinden het belangrijk om u daarvan op de hoogte te houden. Past uw verzekering nog wel bij uw huidige situatie? Om dat te checken, ontvangt u af en toe een persoonlijk voorstel van ons. U ziet dan wat de gemiddelde uitvaartkosten op dat moment in uw gemeente zijn en hoe u bent verzekerd. Zo kunt u eenvoudig zien of u op basis hiervan voldoende bent verzekerd.

In het persoonlijke voorstel vergelijken we de huidige kosten van een standaard uitvaart met het verzekerde bedrag van u en eventuele medeverzekerden. Zo komt u te weten of u nog voldoende bent verzekerd op basis van de gemiddelde uitvaartkosten in uw gemeente.  Bent u onvoldoende verzekerd? Dan doen wij een voorstel om bij te verzekeren. Wij geven direct aan wat de eventuele extra maandpremie wordt als u akkoord gaat met het voorstel. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Het persoonlijke voorstel

De bedragen in het persoonlijke voorstel zijn gemiddelde kosten en gebaseerd op de kosten voor een begrafenis of crematie in uw gemeente. We vergelijken deze met uw verzekerde bedrag. Als er geen woonplaats bekend is, rekenen we met gemiddelde kosten in Nederland. Wij houden hierbij geen rekening met spaargeld, uw financiële situatie of uw persoonlijke uitvaartwensen. Als u akkoord bent met het voorstel, geeft u dit eenvoudig aan. Wij zorgen ervoor dat uw verzekering dan naar uw wens aangepast wordt.

Hoe is het persoonlijke voorstel opgebouwd?

In het persoonlijke voorstel gaan we in op twee uitvaartopties: begraven en cremeren. De graf- en crematiekosten zelf zijn per gemeente verschillend en op deze kosten hebben wij als uitvaartverzekeraar geen invloed. Als uw woonplaats bij ons bekend is, rekenen wij met de kosten van de gemeente waar u woont. 

Persoonlijk voorstel: begraven

Bij begraven houden we rekening met basiskosten, een grafsteen, grafkosten en eenvoudige bloemen. We rekenen met een rouwdienst in een rouwcentrum, één volgauto, koffie en cake voor vijftig personen. Voor evenveel personen rouwbrieven en dankbetuigingen. We nemen de kosten voor een standaard kist en een advertentie in een regionale krant mee in het voorstel.

Persoonlijk voorstel: cremeren

Bij cremeren houden we rekening met basiskosten, crematiekosten, een eenvoudige urn en bloemen. We rekenen met een rouwdienst in een rouwcentrum, één volgauto, koffie en cake voor vijftig personen. Voor evenveel personen rouwbrieven en dankbetuigingen. We nemen hier ook de kosten voor een standaard kist en een advertentie in een regionale krant mee in het voorstel.

Verzekering zelf aanpassen

U kunt eenvoudig online uw verzekering op basis van uw persoonlijke uitvaartwensen aanpassen. Dit kunt u doen op de site die we in de begeleidende brief of mail noemen. U logt daar in met uw polisnummer als gebruikersnaam. Het wachtwoord is de geboortedatum van de verzekerde. De rest wijst zich dan vanzelf. Bent u benieuwd naar een schatting van wat een uitvaart naar uw wensen kost? Dat berekent u hier eenvoudig met onze tool.

Persoonlijk advies van Ardanta

Twijfelt u of uw verzekering nog past bij uw huidige situatie en wensen? De beste manier om dat te ontdekken, is uw uitvaartwensen in kaart te brengen. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Maak hier een afspraak met één van onze adviseurs. U kunt kiezen uit drie verschillende manieren om advies te krijgen: via de telefoon of webcam, er komt een adviseur bij u aan huis, of via een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Kiest u de optie die het beste bij u past.