Waarom zoekt Ardanta pro actief naar nabestaanden?

Waarom zoekt Ardanta pro actief naar nabestaanden?

Fadime 02

Waarom zoekt Ardanta pro actief naar nabestaanden?

Er komen in onze administratie nog altijd oude polissen voor die al jaren premievrij zijn. Die hebben we bijvoorbeeld ooit overgenomen van andere verzekeraars. Soms zijn de verzekerden niet meer te vinden, omdat ze nooit een verhuizing hebben doorgegeven, of omdat ze zijn overleden.


Nabestaanden blijven recht hebben op het geld
Ook al gaat het vaak om kleine bedragen, nabestaanden hebben recht op het geld. wij vinden het ontzettend belangrijk dat dit geld terechtkomt bij de juiste mensen. Ouders hebben voor de polis betaald met de verwachting dat de uitkering naar de kinderen gaat. Wij doen hard ons best om dat waar te maken. We zorgen dat het geld goed terechtkomt.


Hoe gaat dat in zijn werk?
We gaan als echte detectives aan de slag. We kijken naar rouwadvertenties in landelijke en regionale media, maar gebruiken bijvoorbeeld ook Mensenlinq om nabestaanden te vinden.

En als we de juiste persoon hebben gevonden en de contactgegevens zijn bij ons bekend, dan nemen we telefonisch contact op. Vaak is zo'n nabestaande blij verrast, omdat ze helemaal niet wisten dat er nog een polis liep van een overledene. 

We merken dat het nabestaanden vaak niet eens om het bedrag zelf gaat, maar dat het juist enorm wordt gewaardeerd dat wij hier zoveel energie in steken. En juist dát geeft ons weer de energie om ons speurwerk steeds voort te zetten. Het geeft veel voldoening als we mensen kunnen traceren en er uiteindelijk voor zorgen dat het geld daar komt waar het hoort.


Wij helpen u graag
Heeft u hulp nodig met het vastleggen van uw uitvaartwensen, of heeft u een vraag over een uitvaartverzekering? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur of plan online een afspraak met ons in.