Waarom betaal ik meer premie dan mijn partner of kinderen?

Waarom betaal ik meer premie dan mijn partner of kinderen?

Hedwig 02

Waarom betaal ik meer premie dan mijn partner of kinderen?


De hoogte van de premie is van veel zaken afhankelijk waaronder de looptijd, leeftijd en gezondheid. Hoe jonger u bent wanneer u de verzekering afsluit, hoe lager de premie.

Het risico dat iemand op 25 jarige leeftijd komt te overlijden is lager dan wanneer iemand 60 jaar is. Als u kiest voor een premiebetaling tot uw 85e levensjaar, dan is de maandpremie lager dan wanneer u de premie in 20 jaar afbetaalt. De premie zal dan in kortere tijd betaald worden dan wanneer je tot je 85e betaalt. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te worden wat voor uw situatie de beste keuze is. 


Het type verzekering
Een andere variabele in de premie is het type verzekering dat u afsluit of het bedrag dat u wilt verzekeren. Om achter dit bedrag te komen, kunt u zelf uw uitvaartkosten berekenen. Het hangt namelijk helemaal af van uw uitvaartwensen. De ene persoon verzekert een bedrag van € 9.000 en de ander van € 2.000. Zo ontstaat het verschil in hoogte van een premie. Zo kan het dus zijn dat uw partner of buurvrouw een andere premie betaalt dan u.

 

Polis tussentijds wijzigen
U kunt uw polis tussentijds wijzigen tot uw 75e. Bijvoorbeeld wanneer u andere uitvaartwensen heeft waardoor u minder premie gaat betalen. Of misschien heeft u inmiddels voldoende spaargeld waarvan u een deel wilt gebruiken voor uw uitvaart. Dan kunt u het verzekerd bedrag naar beneden laten bijstellen.


Wij helpen u graag
Heeft u een vraag over uw verzekering, of het afsluiten van een verzekering? Neem dan op met een onafhankelijke verzekeringsadviseur, of plan online een afspraak met ons in.