Waar kan ik aan denken bij uitvaartwensen?

Marliek3by2

Op een dag bent u er niet meer. Daar wilt u natuurlijk niet te vaak over nadenken. En dat hoeft gelukkig ook niet. Ons advies: ga er één keer goed voor zitten en bedenk het afscheid dat past bij wie u bent. Dit helpt uw nabestaanden om op een waardevolle manier afscheid te nemen.

Ook voor u zelf is het veel prettiger als uw wensen vastlegt. Want het geeft rust om te weten dat het goed is geregeld. Maar waar moet u nu zoal aan denken? Ardanta geeft antwoord.


Begraven of cremeren
Dat is een heel persoonlijke keuze. Misschien wel de allerbelangrijkste voor uw nabestaanden. En wist u dat cremeren goedkoper is? Verder is er van alles mogelijk. Zelfs een combinatie: gecremeerd worden en de urn begraven. En binnenkort is het ook mogelijk om voor resomeren te kiezen. Bent u een buitenmens? Dan is natuurbegraven misschien iets voor u. Google eens op de mogelijkheden bij u in de buurt.


Eiken of karton
De kist. Een belangrijk onderdeel natuurlijk. Wordt het luxe massief eiken of stoer steigerhout? Er kan van alles. Bijvoorbeeld blank hout waar gasten een persoonlijke boodschap op schrijven. Fotocollages, aaibare bekleding, riet, karton... niets is te gek. Het is maar net wat bij uw levensstijl past. En bij uw budget, natuurlijk.


Limo of bakfiets
Als het om rouwvervoer gaat, is de traditionele rouwauto al lang niet meer de enige optie. Misschien gaat een bakfiets u te ver. Maar weet in elk geval dat het kan. Van koets tot cabrio. En alles daartussen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk ook dat volgauto’s best duur kunnen zijn. Waarom niet met z’n allen in een bus?


Cake of sushi
Een koffietafel hoeft al lang niet meer te bestaan uit alleen koffie en cake. Denk aan luxe broodjes, tapas, sushi... het is maar net wat ú belangrijk vindt. Als u een echte levensgenieter bent, dan hoort lekker eten en drinken natuurlijk ook bij uw afscheid. Geef aan wat uw wensen zijn. Doet u het niet voor u zelf, doe het dan voor de mensen die u dierbaar zijn.


Groots of intiem
Hoe klein of groot wilt u het zelf maken? Verwacht u 10 of 100 gasten? U hoeft dit natuurlijk niet tot in de puntjes uit te werken. Maar het is wel belangrijk om aan te geven of u het klein en intiem wilt houden, of juist groots en meeslepend. Dat heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de kosten. Als u daar een globale indruk van wilt, kunt u die hier eenvoudig berekenen.

 

Landelijk of lokaal
Hoe wilt u bekendmaken dat u er niet meer bent? Een traditionele advertentie in de regionale krant of een landelijk dagblad? Een bericht op Facebook? Rouwkaarten, bidprentjes, bedankkaarten? Denk ook aan een dierbare foto of een zelf geschreven gedicht. Geef aan hoe u herinnerd wilt worden. Daar helpt u uw nabestaanden enorm mee.

Bloem of boom
Heeft u een lievelingsbloem en wilt u daar iets mee? Of vindt u al die bloemen juist jammer van het geld en heeft u liever dat de gasten doneren aan een goed doel? Misschien wilt u wel een gedenkboom laten planten. Wat u ook kiest, het is úw keuze en daarom altijd goed. Voor uw familie en vrienden is het zoveel makkelijker als zij weten wat uw wensen zijn.

 

Casual of aangekleed
Als u altijd in stijl door het leven gaat, verwacht u dat misschien ook van uw gasten. Wellicht heeft u een lievelingskleur of wenst u juist dat iedereen in stemmig zwart komt. Liever casual kan natuurlijk ook. Laat anderen er niet over piekeren. Maak het duidelijk terwijl u midden in het leven staat.

Mozart of metal
Het lijkt een detail. Maar het kan voor uw naasten nog behoorlijk lastig zijn om passende muziek te kiezen. Dus goed om uw muzikale voorkeuren te delen. Heeft u bepaalde nummers met fijne herinneringen? Misschien wilt u de gasten troosten met oppeppende beats. Hoe dan ook, deel uw voorkeuren. Dat is veel waard.


Wij helpen u graag 
Wij ervaren dagelijks hoe belangrijk het is om uitvaartwensen te delen. Daarom helpen wij u hier graag bij. Bijvoorbeeld met deze slimme tool om uw wensen in kaart te brengen. Heeft u een uitvaartverzekering? Check dan of het verzekerd kapitaal nog toereikend is voor uw wensen. Liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur of plan online een afspraak met ons in.