Een uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten?

Lees hier wat u kunt regelen voor uw kinderen

Evelien Vd R 02

Met de Ardanta uitvaartverzekering heeft u twee mogelijkheden om iets te regelen voor uw kinderen.

U kunt uw kind toevoegen aan uw eigen uitvaartverzekering, maar u kunt ook een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind. Welke optie voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Beide mogelijkheden hebben namelijk zo hun voordelen. Hoe dat zit? Dat leggen we hieronder uit.

Uw kind meeverzekeren op uw uitvaartverzekering

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kunnen kinderen kosteloos meeverzekerd worden. Zo ook bij Ardanta. In de voorwaarden van uw polis ziet u terug of uw kinderen kosteloos zijn meeverzekerd en tot welke leeftijd uw kind is meeverzekerd. Het verschilt vaak tussen de 18 en 21 jaar. Bij Ardanta ontvangt u altijd bericht van ons wanneer de kinderdekking op het punt staat te stoppen.

Belangrijk om te weten is dat als u én uw partner bij Ardanta een uitvaartverzekering hebben, uw kind is meeverzekerd tot het hoogst verzekerde bedrag van u of uw partner. U betaalt hier geen extra premie voor. Is maar één van u verzekerd bij Ardanta? Dan is uw kind verzekerd voor dit bedrag. Houd er rekening mee dat als u uw kind mee wilt verzekeren op uw uitvaartverzekering, u uw kind hiervoor wel zo snel mogelijk bij ons moet aanmelden.

Meld hier uw kind direct aan via Mijn Ardanta. Als u nog geen account heeft, dan kunt u hier ook direct een account aanmaken. Heeft u nog geen account, dan kunt u uw kind hier aanmelden via het wijzigingsformulier.

Een aparte uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind

De andere mogelijkheid is om een aparte uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind. In plaats van dat u uw kind kosteloos meeverzekert op uw verzekering, vraagt u een aparte uitvaartverzekering aan. Een groot verschil is dat u direct premie betaalt voor de verzekering, al is deze premie laag. We bieden in dit geval een veel lagere premie, omdat de kans op overlijden op jonge leeftijd klein is.

Het voordeel van een eigen uitvaartverzekering voor uw kind is dat er, vanaf het moment dat u de verzekering afsluit, u waarde opbouwt in de uitvaartverzekering van uw kind. Waarde die u in de toekomst over kunt dragen. U heeft dan al een groot deel van de premie betaald, waardoor uw kind alleen de rest van de jaren hoeft te betalen. Aan uw eigen uitvaartverzekering verandert verder niets.

Een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind? Bereken hier de premie en u ontvangt direct een overzicht van de kosten op basis van uw wensen.

Blijf ik altijd premie betalen voor de polis van mijn kind?

Om te beginnen is een uitvaartverzekering altijd overdraagbaar. Heeft u uw kind meeverzekerd bij uw eigen verzekering, dan betaalt u daar geen premie voor. Controleer in de voorwaarden van uw verzekering wanneer de kinderdekking stopt. Na het verlopen van de kinderdekking, kan uw kind altijd de uitvaartverzekering van u overnemen.

Heeft u voor uw kind een aparte uitvaartverzekering afgesloten, dan kunt u deze verzekering overdragen aan uw kind vanaf het 18e levensjaar. Laat u voor meer informatie hierover adviseren door uw eigen adviseur of door ons.

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden voor mijn uitvaartverzekering?

Wij raden u aan om na de geboorte uw kindje zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Uw kind wordt dan toegevoegd op de polis van uw uitvaartverzekering. Het hangt af van de polisvoorwaarden hoe dit precies is geregeld. Heeft u na 20 september 2021 een verzekering afgesloten? Dan vindt u hier meer informatie.

Kiest u ervoor om een aparte uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind, dan raden wij u aan dit ook zo snel mogelijk na de geboorte te doen. Immers, hoe jonger hoe lager de premie.

Uitvaart voor een levenloos geboren kindje

U wilt er liever niet aan denken, maar stel dat uw kindje levenloos geboren wordt, neem dan ook contact met ons op. We vinden het namelijk belangrijk dat ook van een levenloos geboren kindje op een waardevolle manier afscheid kan worden genomen.

Wij helpen u graag 

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind? Of misschien wilt u meer weten over uitvaartwensen? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur, of plan online een afspraak met ons in.