Kan ik ook iets regelen voor mijn kinderen?

Kan ik ook iets regelen voor mijn kinderen?

Evelien Vd R 02

Kan ik ook iets regelen voor mijn kinderen?

Ja, u heeft twee mogelijkheden om iets te regelen voor uw kind. Welke keuze het beste is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. Deze leggen we graag aan u uit.


Optie 1: Uw kind toevoegen aan uw uitvaartpolis
Bij de meeste polissen kunnen kinderen kosteloos meeverzekerd worden. In de voorwaarden van uw polis ziet u terug tot welke leeftijd uw kind kosteloos is meeverzekerd. U ontvangt vanzelf een melding wanneer deze dekking gaat stoppen.

Optie 2: Sluit een individuele uitvaartverzekering af voor uw kind
De premie van een uitvaartverzekering is lager bij het afsluiten op jonge leeftijd. Dat komt omdat de kans op overlijden op jongere leeftijd lager is. Vanaf het moment van afsluiten, wordt er al waarde opgebouwd in de polis. Deze waarde kunt u in de toekomst aan uw kind overdragen. Benieuwd naar de kosten? Bereken de premie voor de uitvaartverzekering voor uw kind. 

Blijf ik altijd premie betalen voor de polis van mijn kind?
Een individuele uitvaartverzekering is altijd overdraagbaar. Na het verlopen van de kinderdekking, kan uw kind op ieder gewenst moment de polis(sen) met de daarbij behorende premiebetaling overnemen. U heeft dan al een groot deel van de premie betaald voor uw kind, waardoor uw kind slechts de resterende jaren hoeft te betalen.

Heeft u uw kind toegevoegd aan uw polis, en dus gebruikgemaakt van de kinderdekking? Bekijk dan in de polisvoorwaarden op welke leeftijd deze kinderdekking stopt. U ontvangt dan natuurlijk ook een bericht van ons. Uw verzekering blijft hetzelfde. Wilt u dat uw kind verzekerd blijft? Dan moet uw kind een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?
Wij raden u aan om na de geboorte uw kindje zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Uw kindje wordt dan toegevoegd op de polis. Het is afhankelijk van de polisvoorwaarden hoe dit precies is geregeld. Heeft u na 20 september 2021 een verzekering afgesloten? Dan vindt u hier ook meer informatie.
U kunt natuurlijk ook kiezen voor een individuele uitvaartverzekering voor uw kind. Wij helpen u graag met uw keuze.

Uitvaart voor een levenloos geboren kindje
U wilt er liever niet aan denken, maar stel dat uw kindje levenloos geboren wordt, neem dan ook contact met ons op. We vinden het namelijk belangrijk dat ook van een levenloos geboren kindje op een waardevolle manier afscheid kan worden genomen. Meer informatie vindt u in de polisvoorwaarden. Heeft u na 20 september 2021 een verzekering afgesloten? Dan vindt u hier ook meer informatie.

Wij helpen u graag 
Heeft u nog vragen over het afsluiten van een uitvaartverzekering voor uw kind? Of misschien wilt u meer weten over uitvaartwensen? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur, of plan online een afspraak met ons in.