Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?

Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?

Fadime

Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?


Wij keren altijd uit, maar moeten wel worden geïnformeerd dat iemand is overleden. We horen vaak dat mensen denken dat de gemeente ons informeert over een overlijden, maar dat is niet het geval. Weten uw nabestaanden wel dat u bij ons verzekerd bent? Dan moeten zij na uw overlijden contact met ons opnemen. Het is dus belangrijk dat u uw polis op een plek bewaart, waar uw nabestaanden deze gemakkelijk kunnen vinden. 


Meld een overlijden zo snel mogelijk, nog voordat de uitvaart is gepland
Wij raden aan om een overlijden bij ons te melden nog voor de uitvaart is gepland. Ook als er vrije keuze in uitvaartverzorger is. De nabestaanden kunnen dan rekening houden met het verzekerde bedrag. Op die manier kan de uitvaartverzorger eventueel rekening houden met dit budget en komen de nabestaanden niet met een rekening achteraf te zitten.


Uitkering aan uitvaartverzorger of aan de begunstigde
Ardanta kent vanuit het verleden veel type verzekeringen. We kennen verzekeringen die uitkeren aan een uitvaartverzorger en we kennen verzekeringen die uitkeren aan de begunstigde (bijvoorbeeld de partner).  Welk type verzekering u heeft en hoe dit in uw situatie is geregeld, leest u op uw polisblad of in de polisvoorwaarden.

Bij Ardanta kunt u sinds 20 september 2021 De Ardanta Uitvaartverzekering sluiten. Bij deze verzekering kunt u altijd tussentijds aanpassen aan wie wij moeten uitkeren. Aan de uitvaartverzorger, volgens standaard begunstiging of misschien wilt u zelfs een specifiek persoon aanwijzen als uw begunstigde. Bij  onze nieuwe uitvaartverzekering is dit allemaal mogelijk. Deze wijziging geeft u eenvoudig door via Mijn Ardanta.


Wij helpen u graag
Heeft u vragen over een verzekering? Een adviseur staat voor u klaar. Neem contact op met uw onafhankelijk verzekeringsadviseur of plan online een afspraak in bij ons.