Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?

Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?

Fadime

Hoe weet ik zeker dat de uitkering goed terecht komt?


Wij keren altijd uit, maar moeten wel worden geïnformeerd dat iemand is overleden. We horen vaak dat mensen denken dat de gemeente ons informeert over een overlijden, maar dat is niet het geval. Weten uw nabestaanden wel dat u bij ons verzekerd bent? Dan moeten zij na uw overlijden contact met ons opnemen. Het is dus belangrijk dat u uw polis op een plek bewaart, waar uw nabestaanden deze gemakkelijk kunnen vinden. 


Meld een overlijden zo snel mogelijk, nog voordat de uitvaart is gepland
Wij raden aan om een overlijden bij ons te melden nog voor de uitvaart is gepland. Ook als er vrije keuze in uitvaartverzorger is. De nabestaanden kunnen dan rekening houden met het verzekerde bedrag. Op die manier kan de uitvaartverzorger eventueel rekening houden met dit budget en komen de nabestaanden niet met een rekening achteraf te zitten.


Een naturaverzekering of kapitaalverzekering
Het verschilt per polis of de uitkering terecht komt bij de uitvaartverzorger of bij de begunstigde. Heeft u een polis die wordt uitgekeerd aan de begunstigde? Dan is er sprake van een kapitaalverzekering en keren wij uit volgens een zogenaamde standaard wettelijke begunstiging. In geval van een naturaverzekering, wordt het bedrag aan de uitvaartverzorger uitgekeerd, of maakt u gebruik van een standaard dienstenpakket.

Zou u dit liever anders zien of is uw situatie de afgelopen jaren gewijzigd? Pas dan ook uw begunstigde aan. Dit wijzigt u online via Mijn Ardanta.


Wij helpen u graag
Heeft u vragen over een verzekering? Een adviseur staat voor u klaar. Neem contact op met uw onafhankelijk verzekeringsadviseur of plan online een afspraak in bij ons.