Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn favoriete muziek wordt gedraaid tijdens de uitvaart?

Linda R 02

Er is bijna niets zo persoonlijk als muzieksmaak. Er zijn geen strenge regels verbonden aan het kiezen van muziek op een uitvaart. Laat uw lievelingsmuziek dus klinken. Wilt u metal laten klinken op uw uitvaart, een ballade of een smartlap: u maakt de keuze. Hoe kunt u uw nabestaanden helpen om passende muziek uit te kiezen? Ardanta geeft antwoord.

 

Uw lievelingsmuziek
Bent u dol op muziek? Dan zal het niet veel moeite kosten om een lijst met favoriete stukken of nummers te maken. U kunt ook uw voorkeur voor een bepaald genre aangeven. En maakt u zich geen zorgen als het niet treurig of stemmig is. Houdt u van een stevige beat, dan kunt u dat rustig laten horen. Het is ook een goed idee om uw muziekkeuze af te stemmen op het karakter van de uitvaart. Het is verstandig om uw muziekkeuze vast te leggen, dat is handig voor uw nabestaanden. Vraag hiervoor het Wensenboek aan. 

Memorabele muziek
Is er muziek die in uw familie of vriendenkring speciale betekenis heeft? Misschien een romantisch nummer dat herinnert aan uw trouwdag. Een legendarisch popconcert waarover nog altijd wordt gesproken. Een troostend lied dat steun gaf in een moeilijke periode. Of een gouwe ouwe uit uw jeugd. Persoonlijke voorkeuren zorgen voor een vertrouwde sfeer.

Momenten voor muziek
Meestal duurt een uitvaartceremonie ongeveer drie kwartier. Bij binnenkomst is er meestal een = moment om muziek te laten horen en Ook aan het eind bij het verlaten van de zaal. Tijdens de dienst is het gebruikelijk om toespraken af te wisselen met twee of drie nummers. Voor een echte muziekliefhebber zal dit misschien wat weinig zijn. Dus wilt u meer laten horen, laat u vooral niet afremmen. Bovendien kan er op de begraafplaats nog iets worden gezongen of gespeeld. Of denk aan achtergrondmuziek tijdens de condoleance.

 

Live optreden
Live muziek kan ook tot de mogelijkheden behoren. Bijvoorbeeld een pianist of gitarist, een klein koor of complete band. Het is maar net waar u van houdt. Nog persoonlijker is het als een muzikaal talent uit uw eigen kring optreedt. Dat geeft het samenzijn een extra lading. En laten we ook de kinderen niet vergeten. Juist voor de jongsten kan afscheid nemen lastig zijn. Door samen muziek te maken kunnen ze hun gevoelens beter kwijt.

Dansen bij een DJ
Past dansen bij uw leven, waarom dan niet bij uw afscheid? Een ervaren DJ heeft feeling voor de emoties bij de nabestaanden en kan als geen ander een ontspannen sfeer creëren. Zo kunnen de gasten al dansend bij uw favoriete nummer op een unieke manier de laatste eer bewijzen.

Inspiratie nodig?
Voor wie niet zoveel met muziek heeft, is het moeilijker om keuzes te maken. U kunt tegenwoordig gemakkelijk inspiratie opdoen via YouTube of Spotify. Voor het gemak geven we u een lijst van de 10 meest gekozen liedjes op een uitvaart. 

  • Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Time to say goodbye
  • Marco Borsato & Matt Simons - Breng me naar het water
  • Paul de Leeuw - De Steen
  • Robbie Williams - Angels
  • Marco Borsato - Afscheid nemen bestaat niet
  • Eric Clapton - Tears In Heaven 
  • John Lennon - Imagine
  • Stef Bos - Papa
  • André Rieu - The Rose
  • Guus Meeuwis - De Weg

 

Ardanta helpt u graag
Wij helpen u graag uw uitvaartwensen in kaart te brengen. Zoals bijvoorbeeld de keuze voor bloemen, of tips voor een spreker op uw uitvaart. Wilt u een inschatting wat uw uitvaart kost op basis van uw wensen? Bereken dan uw uitvaartkosten.

Liever persoonlijk advies? Vraag dan uw onafhankelijke verzekeringsadviseur, of maak online een afspraak met ons.