Hoe duurzaam en betrokken is Ardanta?

Annemieke 02 IG

Bij Ardanta staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Als onderdeel van a.s.r. is duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ardanta een vanzelfsprekendheid. Net als a.s.r. willen we hierin een vooraanstaande rol spelen. Hoe we dat doen? Ardanta geeft antwoord.


Verantwoord ondernemerschap
Een uitvaartverzekering wordt vaak door ouders of grootouders afgesloten en keert pas uit na overlijden. In de meeste situaties zit er een lange periode tussen afsluiten en uitkeren. Daarom is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Het is voor de nabestaanden relevant om te weten waarvoor u bent verzekerd, wat uw wensen zijn en met wie ze contact kunnen opnemen voor de uitkering. Ardanta begrijpt dat en investeert daar ook in:

  • Via Mijn Ardanta kunt u altijd eenvoudig digitaal inzien hoe u bent verzekerd.
  • Als wij uw e-mailadres hebben, ontvangt u geregeld informatie over de dienstverlening van Ardanta. Ook over hoe u uw wensen kunt vastleggen en hoe u deze kunt delen met uw nabestaanden.
  • In de loop van de jaren kan het gebeuren dat wij geen juist adres meer van u hebben, omdat een verhuizing door omstandigheden niet is doorgegeven. Dan zoeken wij u actief op.
  • Het kan ook voorkomen dat het door hoge leeftijd aannemelijk is dat een klant is overleden. Als wij zien dat er nog geen bedrag is uitgekeerd, zoeken wij actief de nabestaanden op. Wij geven aan dat er nog recht is op een uitkering. Natuurlijk willen wij deze situatie zo veel mogelijk voorkomen. Daarom investeren wij in de communicatie vooraf.
  • Heeft u een dienstenverzekering die lang geleden is afgesloten en zijn niet alle diensten helder meer? Wij helpen u graag de vertaling te maken naar de tijd van nu.

Duurzame belegger
a.s.r. belegt namens Ardanta. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar de website van a.s.r.

Betrokken werkgever
Talentvolle, vakbekwame en vitale medewerkers zijn de sleutel tot het realiseren van onze bedrijfsdoelstellingen. Daarom steken we veel energie in het aantrekken, binden en boeien van de beste medewerkers. We bieden ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. En faciliteren een goede balans tussen werk en privé. Sinds eind 2019 kunnen alle medewerkers meedoen aan a.s.r. Vitality. Een speciaal bewegingsprogramma voor een gezondere levensstijl. Daarnaast krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij Ardanta volop ruimte om werkervaring op te doen.

Groene bedrijfsvoering
In 2023 willen we volledig digitaal zijn voor onze klanten. Dit betekent onder andere geen papierverspilling meer. We zijn al een eind op weg. En we werken al volledig digitaal met onze onafhankelijke verzekeringsadviseurs.

  • Het kantoor van Ardanta in Enschede heeft op dit moment een A+-energielabel. 
  • We stimuleren om met de fiets of met openbaar vervoer te komen.

Maatschappelijk actief
Naast de initiatieven die vanuit a.s.r. Foundation worden aangeboden, werken wij nauw samen met een aantal goede doelen. Wij kiezen voor organisaties die hulp in Nederland bieden en die passen bij wie wij zelf zijn.

Humanitas Twente
Medewerkers van Ardanta organiseren voor de deelnemers van Humanitas verschillende activiteiten. Wij helpen door te doen. Denk bijvoorbeeld aan het project Vang je droom’,  waarin kinderdromen werkelijkheid worden. We vinden het als uitvaartverzekeraar belangrijk om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. Niet voor niets zeggen wij: deel het leven. Juist omdat het delen van je leven kan helpen om beter om te gaan met het verlies van een dierbare.

Unicef
Wij dragen Unicef een warm hart toe. Kinderen zijn de toekomst en het is belangrijk om voor kinderen op te komen die het moeilijk hebben. Unicef heeft verschillende projecten in Nederland, zoals lesprogramma’s over kinderrechten en hulp aan gevluchte kinderen.

Trees for all
Zonder zuurstof is er geen leven meer. Daarom past Trees for all goed bij ons. Deze organisatie plant bomen in Nederland. En voor iedere boom in Nederland planten zij ook een boom in het buitenland. Wij zetten dit goede doel vooral in als wij klanten willen motiveren om digitaal te communiceren. Veel klanten zijn al overgestapt naar papierloze communicatie via Mijn Ardanta. Hier zijn wij erg blij mee. Als tegenprestatie hebben wij een donatie gedaan aan de aanplant van een nieuw bos in Zwart Water, Limburg. Hier hebben we 18.500 bomen geplant om de biodiversiteit te vergroten en het gebied klimaatbestendig te maken.

Lees verder op onze pagina 'Samen helpen'.

Duurzame uitvaart
Wilt u weten hoe duurzaam een afscheid kan zijn? Ardanta geeft antwoord. Lees ons artikel hier

Wij helpen u graag
Heeft u aan de hand van dit artikel vragen over uw uitvaartverzekering of uitvaartwensen? Of wilt u persoonlijk advies? Neem contact op met uw onafhankelijk verzekeringsadviseur of plan online een afspraak in bij ons. We helpen u graag bij het maken van een bewuste keuze.