Hebben jullie een islamitische uitvaartverzekering?

Hedwig

Er wordt vaak aan ons gevraagd of wij een islamitische uitvaartverzekering hebben. Onze uitvaartverzekering wordt namelijk vaak afgesloten om de kosten van een islamitische uitvaart te dekken. U kunt dan ook al uw wensen, rituelen en gebruiken die bij een islamitische uitvaart mogelijk zijn in onze uitvaartverzekering onderbrengen.

Kenmerken van een islamitische uitvaart

De rituele wassing

Een rituele wassing mag niet ontbreken bij een islamitische uitvaart. Het is een belangrijke taak voor de familie. Na de wassing wordt de overledene overgebracht naar de moskee. Daar wordt het dodengebed uitgesproken door een imam.

Eeuwige grafrust

Eeuwige grafrust is de voornaamste reden voor ouderen van de eerste generatie om begraven te worden in de streek waar zij vandaan komen. Blijft de overledene in Nederland, dan is een islamitische begraafplaats die de mogelijkheid biedt voor eeuwige grafrust een goed alternatief.

Repatriëring

Bij repatriëring, begraven worden in het buitenland, wordt de overledene zo snel mogelijk naar de streek van herkomst teruggebracht om daar begraven te worden. Jonge moslims zien we steeds vaker kiezen voor een begrafenis in Nederland omdat ze hier geboren en opgegroeid zijn. Bij repatriëring komen kosten kijken die normaal gesproken niet gedekt zijn, zoals vliegtickets. In de islamitische uitvaartverzekering kunnen we voor u een extra bedrag verzekeren waarmee de tickets betaald kunnen worden.

Een islamitische begrafenis naar wens

Al deze gebruiken vragen om een uitvaartverzorger die weet wat er bij een islamitische begrafenis allemaal komt kijken. En om een islamitische uitvaartverzekering die de kosten dekt van alle wensen die u voor uw uitvaart heeft. De Ardanta Uitvaartverzekering geeft u die rust, zekerheid en flexibiliteit en is geschikt om deze voor uw islamitische uitvaart af te sluiten. Hieronder lichten we dat graag nog even toe.

De voordelen van een islamitische uitvaartverzekering van Ardanta

Kies zelf uw uitvaartverzorger

Allereerst hebben we bij Ardanta geen uitvaartverzorgers in dienst, dus kunt u kiezen wie u wilt. Daar helpen we natuurlijk graag bij. We zijn bij veel islamitische uitvaarten betrokken en kennen de islamitische gebruiken en gewoonten. 

Bepaal zelf hoe lang u premie betaalt en hoeveel

U kunt zelf kiezen hoeveel jaren u premie wilt betalen. Dat kan handig zijn als u later bijvoorbeeld minder wilt gaan werken of eerder met pensioen wilt.

Als u stopt met premie betalen, stopt uw uitvaartverzekering niet. Kiest u ervoor om geen premie meer te betalen, dan blijft er altijd nog een gespaard bedrag over met garantie op uitkering bij overlijden.

Tenslotte kunt u kiezen voor automatische jaarlijkse verhoging. Het verzekerd bedrag en de premie worden dan hoger. Waar u ook voor kiest, laat u altijd adviseren voordat u uw verzekering premievrij maakt, afkoopt of omzet in een nieuwe verzekering. 

U geeft aan naar wie de uitkering wordt overgemaakt

Het verzekerde bedrag kunt u aan een begunstigde - vaak een familielid - laten uitkeren, maar ook aan de uitvaartverzorger.

Kinderen kosteloos meeverzekerd

Kinderen tot 21 jaar zijn meeverzekerd tot maximaal het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. Dus u bepaalt voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn en uw kinderen zijn voor datzelfde bedrag verzekerd, zonder dat u hiervoor extra premie hoeft te betalen. Ook bieden wij emotionele nazorg voor kinderen tot 18 jaar met een maximum van € 500,-. 

Uw kinderen zijn meeverzekerd op uw uitvaartverzekering als zij bij ons zijn aangemeld én na drie maanden nadat uw nieuwe Ardanta Uitvaartverzekering is ingegaan.

Geen verrassingen

Veranderen uw wensen, dan kunt u uw verzekering altijd aanpassen. Zo is uw verzekering altijd actueel en komt u nooit voor verrassingen te staan.

Verantwoorde omgang met uw premie

Bij Ardanta gaan we verantwoord met uw premie om. We zijn dan ook zeer zorgvuldig met het beleggen van de premie die u betaalt voor uw verzekering(en). Dat doen we met oog voor mens en milieu waarbij wij altijd en op elk moment aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen. Zo investeren we bijvoorbeeld niet in wapenhandel maar wel in groene energie.

Uitvaartverzekering of uitvaartfonds voor uw islamitische begrafenis?

U kunt uw islamitische begrafenis op verschillende manieren betalen, bijvoorbeeld uit eigen middelen, via een islamitische uitvaartverzekering of met een uitvaartfonds. Heeft u genoeg eigen geld dan is een keuze tussen fonds of verzekering misschien niet eens nodig. 

Hoe werkt een uitvaartfonds?

In een uitvaartfonds stort u bedragen waarmee de nabestaanden uw islamitische uitvaart kunnen bekostigen. U bepaalt meestal zelf hoe hoog die stortingen zijn. Vaak is er een minimum inleg van € 1000 (met daarna vaak een jaarlijkse betalingsverplichting). Na het overlijden keert een fonds niet uit, maar kunnen de nabestaanden rekeningen bij het fonds indienen. Deze worden vergoed totdat het bedrag dat ingelegd is op is. Blijft er wat over, dan wordt dit door sommige fondsen aan de erven uitgekeerd, maar het is ook mogelijk dat ze het pas kunnen besteden bij een volgende begrafenis.

Hoe werkt een islamitische uitvaartverzekering?

Bij een islamitische uitvaartverzekering bepalen we aan de hand van uw wensen wat de kosten voor uw islamitische uitvaart zijn. Om dit bedrag bij overlijden te ontvangen, betaalt u maandelijks een premie. 

Wat is fiscaal gezien gunstig?

Uw inleg in het fonds is aftrekbaar voor de belastingen. De kosten van uw verzekeringspremie zijn dat sinds 2009 niet meer. Wel betaalt u bij een fonds 1,2 procent vermogensbelasting over de totale waarde in het fonds. Bij een uitvaartverzekering is de eerste € 7913 van uw uitkering vrijgesteld.

Vrije toegang tot een fonds

Iedereen heeft toegang tot een fonds, maar niet iedereen is te verzekeren. Een uitvaartfonds is dan ook met name geschikt als u een slechte gezondheid heeft of u door uw leeftijd niet of moeilijk te verzekeren bent.

Wat biedt meer zekerheid? Uitvaartfonds of uitvaartverzekering?

Een fonds kan failliet gaan en daarmee bent u uw geld kwijt. Dat is vaak ook het geval als u opzegt bij het fonds waar u bij bent aangesloten. Een ander nadeel kan zijn dat er niet voldoende in het fonds is gestort. Uw nabestaanden draaien dan voor de kosten op. 

Een uitvaartverzekering biedt u meer zekerheid. Verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk verplicht financiële reserves aan te houden zodat u altijd uw uitkering ontvangt. Zelfs als u de verzekering eerder heeft stopgezet.

Wij staan voor u klaar

Bent u benieuwd wat een islamitische uitvaart naar uw wensen kost? Bereken dan hier de kosten voor uw islamitische uitvaart. Bij de eerste vraag om de kosten te berekenen, kiest u voor: begrafenis. Bij de vraag ‘Overige uitvaartwensen & kosten na de uitvaart’ kunt u een aanvullend bedrag opnemen. Bijvoorbeeld voor repatriëring.

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw islamitische uitvaart? Of wilt u persoonlijk advies? Neem contact op met uw onafhankelijke verzekeringsadviseur of plan online een afspraak bij ons in.

We helpen u graag om uw uitvaart te regelen zoals u dat wenst.