Alles wordt duurder, hoe gaat mijn uitvaartverzekeraar daarmee om?

Alles wordt duurder, hoe gaat mijn uitvaartverzekeraar daarmee om?

Guido IG

Alles wordt duurder, hoe gaat mijn uitvaartverzekeraar daarmee om?


Als u een uitvaartverzekering afsluit, mag u verwachten dat een uitkering nog even op zich laat wachten. Een uitvaart kostte 20 jaar geleden minder dan nu en niemand weet wat een uitvaart in de verre toekomst kost.


Uitvaartwensen kunnen veranderen
Om te voorkomen dat uw verzekering over tientallen jaren niet meer voldoende is om aan uw uitvaartwensen te voldoen, is het belangrijk dat de waarde van de verzekering regelmatig wordt aangepast aan de stijgende kosten en natuurlijk aan uw wensen.


Polissen die verhogen
Ardanta kent polissen die indexeren volgens consumentenprijsindex (CPI) en polissen met een automatische verhoging. Checkt u uw bestaande polis hoe de verhoging bij u is geregeld.

Als u vanaf 20 september 2021 De Ardanta Uitvaartverzekering afsluit, dan kunt u kiezen of u de verzekering jaarlijks wilt verhogen met 2, 3, 4 of 5%. Ook kunt u kiezen voor een verhoging met het consumentenprijsindex (CPI), het onafhankelijke CBS-cijfer. Dit CPI-percentage is gelijk aan de gemiddelde prijsstijging in Nederland. Meer informatie over de jaarlijkse verhoging van de nieuwe De Ardanta Uitvaartverzekering.

Wanneer en hoeveel de waarde van uw verzekering en eventueel uw premie stijgt, is onder andere afhankelijk van het type polis en uw leeftijd.  Als u diensten heeft verzekerd in plaats van een verzekerd bedrag, dan zorgt Ardanta er natuurlijk voor dat de verzekerde diensten op het moment van de uitvaart worden geleverd zoals afgesproken.

Een verhoging is niet verplicht, u kunt zelf kiezen of u dit wilt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u over een aantal jaar meer spaargeld heeft. U kunt er dan voor kiezen om een deel van uw spaargeld te gebruiken voor uw uitvaart.


Geef een verhuizing altijd meteen aan ons door
Ook een verhuizing kan verschil maken in de kosten van uw uitvaart aangezien dat per gemeente sterk kan verschillen. Het is dan ook belangrijk om wijzigingen in uw adres of e-mail aan ons door te geven. Dit kan telefonisch of in Mijn Ardanta. Dan kunnen wij u blijven informeren over hoe u bent verzekerd en of de verzekering nog past bij uw wensen.

 

Wij helpen u graag
Om een inschatting te krijgen van de kosten van uw uitvaart, kunt u via deze handige tool uw uitvaartkosten berekenen. Liever persoonlijk advies? Vraag dan uw onafhankelijk verzekeringsadviseur, of maak online een afspraak met ons.