Advies over mijn uitvaartverzekering, is dat wel nodig?

Koos 01

Bij Ardanta werken klantadviseurs die u graag helpen met het maken van een bewuste keuze over uw uitvaartverzekering. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw eigen onafhankelijk adviseur. Maar wat doen zij precies voor u? Is dat wel zo nodig en wat kost dat dan? Wij leggen het graag uit. 


Als u al een verzekering heeft, bekijkt een klantadviseur samen met u of uw verzekerde waarde en het type verzekering past bij de huidige situatie en bijbehorende wensen. De kosten van een crematie of een begrafenis veranderen in de loop der jaren. Maar ook uw uitvaartwensen natuurlijk.

Wellicht wilt u liever een familiegraf nu u getrouwd bent? Of zit u niet meer bij de voetbalvereniging waar u de koffietafel wenste. Uw vriendinnengroep is misschien geslonken of juist gegroeid. Deze kleine en grote veranderingen hebben allemaal effect op de kosten en daarmee uw polis.

Getrouwd of gescheiden?
Wat is uw burgerlijke staat? Heeft u een kindje gekregen of zijn de kinderen nu volwassen? Ook deze aanpassingen kunnen invloed hebben op uw verzekerde waarde. Is uw kind meeverzekerd op uw polis en is het in uw situatie gunstig om daarnaast een aparte polis voor uw kind af te sluiten? Misschien staat uw inmiddels ex-partner nog ingeschreven als eerste begunstigde of bent u verhuisd naar een andere gemeente waar de kosten weer heel anders kunnen zijn. Dan is het persoonlijk advies.


Hoe gaat een persoonlijk adviesgesprek over uw uitvaartverzekering?
U kunt advies aan huis krijgen van een adviseur van Ardanta óf u kunt kiezen voor telefonisch advies. Als u kiest voor telefonisch advies dan plannen we een telefonisch gesprek met u in. Dat kan waar en wanneer u wilt. Via uw pc, laptop of tablet kunt u live met ons meekijken. Onze klantadviseurs brengen uw uitvaartwensen in kaart door middel van een aantal vragen. In welke gemeente woont u? Wilt u rouwbrieven en hoeveel? Wilt u begraven of gecremeerd worden?

Aan de hand van dit soort vragen krijgt de adviseur een schatting van de kosten in beeld. Als er wijzigingen in uw polis gaan plaatsvinden, ontvangt u meteen na het telefoongesprek een adviesrapport per mail. Deze kunt u rustig doorlezen en via de bijgevoegde link digitaal akkoord geven door middel van IDIN. 


Kan ik ook té goed verzekerd zijn?
Ja, dat kan. Klantadviseurs zijn er om advies te geven. En teveel verzekerd zijn is een van de drie mogelijkheden.
Wellicht had u bij het afsluiten nog niet voldoende spaargeld en nu wel. Misschien zijn uw uitvaartwensen veranderd en wilt u het nu liever zo sober mogelijk terwijl u 10 jaar geleden nog een grootse koffietafel wilde.

Welke mogelijkheden zijn er?

  • Oververzekerd
    Uw verzekerd kapitaal ligt hoger van uw wensen. Een adviseur gaat samen met u kijken of het wellicht beter is om uw verzekering aan te passen zodat u een lagere premie gaat betalen. 
  • Voldoende verzekerd
    U zit voor nu helemaal goed, dat is een fijne bevestiging. 
  • Onderverzekerd
    De kosten van uw uitvaart liggen naar alle waarschijnlijkheid een (stuk) hoger dan uw huidige verzekerde bedrag. Een adviseur helpt u een keuze te maken of u wilt bijverzekeren. De keuze is aan u. Of misschien heeft u voldoende spaargeld en wilt u dit geld voor de uitvaart achterhouden. Dat is natuurlijk ook mogelijk.


Wat kost een persoonlijk adviesgesprek bij Ardanta?

Bent u al verzekerd bij Ardanta?
Een telefonisch adviesgesprek met een adviseur van Ardanta is geheel vrijblijvend. Gaan wij de polis voor u aanpassen of wilt u een aanvullende polis dan betaalt u als klant eenmalig € 33 (2023) distributiekosten. Als u kiest voor advies aan huis, dan zijn de distributiekosten eenmalig € 57 (2023).

Heeft u nog geen verzekering bij Ardanta?
Wilt u telefonisch advies? Dan betaalt u bij Ardanta € 99 (2023) voor advies en € 33 (2023) distributiekosten voor het afsluiten van uw polis.
Wilt u liever advies aan huis door een adviseur van Ardanta? Dan betaalt u € 137 (2023) voor advies en € 57 (2023) distributiekosten voor het afsluiten van uw polis.

Waarom zijn dit de kosten voor een adviesgesprek?
Wij zijn verplicht om deze kosten te rekenen. Dit heeft te maken met het provisieverbod dat de Rijksoverheid in 2013 heeft ingesteld. De bovengenoemde extra kosten kunt u in termijnen betalen tot maximaal 24 maanden. Heeft u een onafhankelijke verzekeringsadviseur? Laat u dan informeren wat de kosten zijn bij de betreffende adviseur.

Rekenvoorbeeld bij telefonisch advies van Ardanta
U bent klant bij Ardanta en uw polis is gewijzigd. U gaat door een wijziging nu maandelijks een premie van €10 betalen. Dan rekenen we de eerste 24 maanden € 1,37 per maand extra (€ 33 : 24 maanden = € 1,37). Na deze 24 maanden zijn uw distributiekosten afbetaald en wordt er maandelijks €10 afgeschreven.


Wij helpen u graag
Wij willen er graag voor zorgen dat u op de juiste manier verzekerd bent. En dat u een bewuste keuze maakt over uw uitvaartverzekering. Wilt u een graag een afspraak maken voor een adviesgesprek?
Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur of plan online een afspraak met ons in.